Rabo Clubsupport heeft een mooi bedrag opgeleverd van
ruim € 800,00. Iedereen die op het Grammofoonmuseum heeft gestemd heel hartelijk bedankt. Het geld wordt gebuikt om de verbouwing van het  nieuwe grammofoonmuseum te financieren. 

Vanaf 4 oktober 2021 kunt u op ons stemmen bij Rabo clubsupport. Het geld dat we daarmee ontvangen, gebruiken we voor de verbouwing en verhuizing van het Grammofoonmuseum. Bent u lid van Rabo Vaart en Vechtstreek, dan kun u op ons stemmen. 

We doen mee aan een prijsvraag van het Oversticht Overijssel over de inzet van erfgoed voor de sociale kwaliteit van de leefomgeving. Helaas zijn we niet bij de genomineerden maar er hebben meer dan 1000 mensen op ons gestemd. Daar zijn we trots op. 

Stimuand/4D makelaars ondersteunt ons bij de realisatie van het nieuwe grammofoonmuseum. Wij mochten een bijdrage leveren aan een video over het werk van 4D makelaars. (13 september 2021)

In het weekend van 18 en 19 september 2021 neemt het nieuwe grammofoonmuseum deel aan het kunst en cultuurweekend. In de expositieruimte (de voormalige raadszaal) van het Olde Gemientehuus aan het kerkenplein (Westeinde 2) in Nieuwleusen exposeren verschillende kunstenaars hun kunstwerken. Het thema is vinyl-art dat wil zeggen kunstvoorwerpen met grammofoonplaten. Natuurlijk krijgt u ook een indruk hoe het nieuwe grammofoonmuseum er uit gaat zien. (18 juli 2021)

Zaterdag 18 september 2021 passeert de SWOS,  de Stichting Wandel Organisatie Staphorst, het kerkenplein in Nieuwleusen. Aan het kerkenplein wordt het nieuwe grammofoonmuseum gevestigd in het Olde Gemientehuus. Voor deze gelegenheid zet het grammofoonmuseum de deuren van het Olde Gemientehuus alvast open. In de raadszaal is een expositie en u kunt een video zien met een impressie hoe het nieuwe grammofoonmuseum er uit gaat zien. (18 juli 2021)

Op 9 september passeert de ANWB Vechtdal fietsroute het grammofoonmuseum aan de Smeule 3 in Nieuwleusen. Die dag kunt u het museum bezoeken voor “half geld”. Vanaf 10.00 tot 15.00 uur zijn de poorten geopend en bent u hartelijk welkom, ook als u niet aan de fietstocht meedoet.
(17 juli 2021)

In het voorjaar van 2022 gaan het grammofoonmuseum verhuizen naar een nieuwe locatie. Deze nieuwe locatie is ook in Nieuwleusen op een steenworp afstand van het huidige museum. Het huidige museum aan de Smeule 3 blijft tot aan het moment van de verhuizing gewoon open. U heeft deze zomer dus nog alle kans om de bijzondere topstukken uit het museum te bekijken.

We geven u alvast een klein inkijkje met deze impressie video.
(9 juli 2021)