Een bezoek aan het Grammofoonmuseum is vooral geschikt voor een familie-uitje, vriendengroep, verenigingen, koren, Zonnebloem uitstapjes, Vrouwen van nu, en elk gezelschap dat houdt van gezelligheid en muziek. Natuurlijk is het Grammofoonmuseum rolstoeltoegankelijk. 

Bij binnenkomst staat de koffie klaar met, als u dat wilt wat lekkers. Na de koffie start de presentatie waarin wij  een uitleg geven van de ontstaansgeschiedenis van de fonograaf,  de  grammofoon en van de muziekstromingen vanaf 1878 tot 1980.  Natuurlijk met demonstraties en veel muziek. De muziekkeuze kan vooraf met u worden afgestemd en varieert van Hollandse krakers tot popmuziek en er mag worden meegezongen.

Na de presentatie volgt een rondleiding door het museum. U hoort mooie verhalen achter de veelheid van fonograafs en grammofoons die u te zien krijgt. U ziet apparaten waarvan u het bestaan niet weet. Elke rondleiding is een bijzondere en unieke ervaring.

Tijdens de rondleiding neemt u nog een kijkje in onze studio met professionele apparatuur en mengpaneel. 

Natuurlijk laten wij weer bijzondere apparaten draaien en hoort u weer muziek zoals die vroeger klonk.

Het hele programma duurt ruim 2 uur en als u dat wilt kunt u daarna in  restaurant LIV in Nieuwleusen nog wat drinken en eten. U kunt ook via ons een arrangement met eten en drinken reserveren. LIV ligt direct naast het Grammofoonmuseum en dus op loopafstand. 

Download hier de brochure van LIV 

U ziet wij verzorgen een compleet dagdeel en bieden u een unieke ervaring.

Heeft u speciale wensen laat het ons weten. We zijn er om u een onvergetelijke ervaring te bezorgen.