De voorbereidingen voor de verhuizing naar het nieuwe grammofoonmuseum zijn in volle gang. Naast verbouwingen in het gebouw gaan we ook een professionele vrijwilligersorganisatie opzetten. Ben je een gedreven enthousiaste vrijwilliger en wil jij je ook inzetten voor het mooiste museum van het Vechtdal, reageer via onderstaand mailadres  en dan maken we afspraak.

Opleiding topt presentator in het nieuwe Grammofoonmuseum

In januari 2023 start het Grammofoonmuseum met een training voor nieuwe presentatoren. Tijdens de training maak je kennis met de historie van de fonograaf en de grammofoon. Je leert hoe apparatuur werkt en hoe die aan bezoekers worden gedemonstreerd.

De training wordt gegeven door ervaren vrijwilligers van het Grammofoonmuseum en professionals op het gebied van presenteren.

Heb je interesse om mee te doen en daarna vrijwilliger te worden bij het nieuwe Grammofoonmuseum, stuur dan een mailtje aan vrijwilliger@grammofoonmusuem.nl  

Secretaris van het stichtingsbestuur 

Onze secretaris bouwt het archief op en beheert de officiële stukken, zowel digitaal als op papier. Van de vergaderingen worden korte notulen gemaakt en de actielijst is onze voortgangsbewaking.

Je moet accuraat kunnen werken en je onderdeel voelen van ons bestuur.

Wij bieden jou een leuke werkomgeving als vrijwilliger voor een unieke organisatie. Dat geeft jou veel voldoening en uitdaging. 

 

Medewerker facilitaire zaken

Als medewerker facilitaire zaken zet jij je in als gastvrouw/gastheer bij het ontvangen van groepen. Je kunt de kassa bedienen en tegelijkertijd hou je een oogje in het zeil op de garderobe. Van tijd tot tijd zal er ook schoongemaakt moeten worden dus wij verwachten van jou dat je van aanpakken weet. 

Medewerker promotie en acquisitie 

De afdeling promotie en acquisitie promoot het grammofoonmuseum actief op (sociale) media en ziet kansen om op een positieve manier in het nieuws te komen. Je werkt zo veel mogelijk samen met andere toeristische organisaties of evenementenorganisaties in Nieuwleusen, maar ook buiten Nieuwleusen. 

Ontvangst van bezoekers

Ontvangst van bezoekers is  natuurlijk onze kernactiviteit. Bezoekers komen op afspraak of komen gewoon binnen tijdens openingsuren. Je ontvangt bezoekers en leidt ze rond door het museum. Onderweg weet je van alles te vertellen en demonstreer je ook verschillende oude apparaten. Natuurlijk krijg je een gedegen opleiding om de juiste informatie te kunnen geven en met kostbare apparaten te kunnen omgaan..

Organiseren van evenementen

De evenementenafdeling organiseert regelmatig kleinschalige optredens van bekende of minder bekend artiesten. Dat doen wij in de raadszaal waar ruim 100 bezoekers in kunnen. Ook organiseren wij tijdelijke exposities. De thema’s bedenk je samen met een klein team van creatievelingen.  Je bent van nature een organisator en weet oplossingen te verzinnen. 

Beheer en onderhoud

Het gebouw en de tuin maar ook onze collectie moet goed onderhouden worden. Je hebt wel een beetje gevoel voor techniek maar je bent ook leergierig om de techniek te willen leren. Je wordt goed ingewerkt door ervaren techneuten die het leuk vinden hun kennis aan jou over te dragen

Ja, het lijkt mij heel leuk om vrijwilliger te worden bij het grammofoonmuseum.

Reageer dan via mail en wij maken dan op korte termijn een afspraak met je.

vrijwilliger@grammofoonmuseum.nl